En sann måste-ha-bok!Beskrivning från Brombergs hemsida:

"Om någon skadar din syster så vill du hämnas, eller hur? Om din bror anklagas för att ha begått ett fruktansvärt brott och om han förnekar det, så försvarar du honom, eller hur?

När Mikeys syster hävdar att en pojke har våldtagit henne så rämnar Mikeys värld. När Ellies bror beskylls för att ha begått brottet tappar Ellie fotfästet. När Mikey och Ellie möts kolliderar två världar."


Gammal goding!Med utgivningsår 1992 är det här en ganska gammal bok (om man jämför med de flesta jag recenserar) men den känns inte ett dugg gammal. För, på en del böcker från 90-talet så märks det verkligen att de är nästan 20 år gamla, men Per Nilssons skildring av olycklig tonårskärlek är helt enkelt tidlös!

Den är skriven på ett lite annorlunda sätt men den är absolut inte svår eller jobbig att läsa. Enkelt, snyggt och väldigt fångande!

Sommaren jag blev vackerJag hade hört väldigt mycket bra om den här boken, och sånt är ju alltid farligt för det öker ju risken att man blir besviken. Och lite bevsiken blev jag allt.

Boken handlar om Belly som tillbringar sin sommar i deras sommarhus i Maine tillsammans med hennnes mamma, Susanna och hennes söner, precis som hon alltid gjort. Varje år är det samma traditioner, samma lycka över att vara där och samma värme mellan dem alla som bor där. Men den här sommaren är inget precis som det brukar vara.
Belly har blivit äldre, vackrare och mognare, något som alla märker. Inte minst hon själv. Det krånglar till relationerna, främst mellan henne och bröderna. Men det finns spänningar även mellan mammorna, och mellan bröderna själva.
Jag tycker det var spännande realtionskildringar, och jag gillade språket och stämningen i boken. Däremot tycker jag inte alla karaktärer var speciellt trovärdiga och till exempel Conrad kände jag aldrig något för. Dessutom blev jag lite trött på hur alla ville ha Belly och hur perfekt hon var, för sånt blir så tröttsamt.
Mitt slutbetyg är att boken var helt okej. Kommer antagligen läsa fortästtningen, men det är inget jag längtar efter speciellt mycket. En bra bok att fördriva tiden med! 

Läser just nu

Förutom Sommaren jag blev vacker läser jag denna bok:

Fortfarande Alice
En bok som verkligen berör mig. Den handlar om 50 år gamla Alice, en duktig och intelligent Harvardproffessor som börjar tappa fotfästet. Hon glömmer föreläsningar, tappar bort saker och en dag när hon är ute och springer vet hon plöstligt inte var hon befinner sig. Hon söker läkare och får det smärtsamma beskedet, hon lider av tidig alzeimer.

En liten lista

Hittade listan via i hyllan men den kommer ursprungligen från Enligt O!
Morgonpigg eller nattuggla? Mornar är det värsta jag vet, för det mesta.

Bibliotek eller bokhandel? Älskar bibliotek, men det gör så ont att lämna tillbaka en riktigt bra bok.

Adlibris eller Bokus? Av ren vana föredrar jag adlibris.

Ljudbok eller e-bok? Klarar inget av det, vill ha en riktig bok att bläddra i!

Inbunden eller pocket? Älskar känslan av en riktig bok, men köper oftast pocket pågrund av priset.

Vampyrer eller zombies? Tror jag! ;)

Camilla Läckberg eller Jan Guillou? Nu är det hiskeligt pinsamt, men har inte läst något av ågon av dem.

En i taget eller slalomläsning? Föredrar det så, men råkat alltid bli slalom ändå.

Bokmärke eller hundöra? Jag är en bladvikare!

Chips eller choklad? Choklad, över allt annat.

Biografier eller memoarer? 

Skräck eller chicklit? Inget av alternativen är favoriter, men väljer skräck tror jag.

Boken eller filmen? Jadu... man kan ju inte läsa en film så valet är enkelt!

Twitter eller Facebook? Min värld!

Strindberg eller Heidenstam? Vet inte.

Kokbok eller Bakbok? Sött är gott!

Te eller kaffe? Te, helt klart. Fast en kopp kaffe eller en latte är aldrig fel det heller.

Rött eller vitt? Helt klart.

Boklördag eller ViLäser? Inte testat båda.

Man Booker Prize eller Augustpriset? Har jag inte fudnerat på!

Yay!

Dessa och den tidigare nämda Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket anlände till närmaste OKQ8 i går. Det är lycka det, ren lycka. 

Min pojkvän tittat skeptiskt på mig när jag fredag eftermiddag la ifrån mig den utlästa Bara kärlek kan krossa ditt hjärta, men böcker är ju till för att läsas. Eller hur?

Brännande läsning

Som jag skrev i förra inlägget började jag på Synvilla här om dagen, jag avslutade den kvällen därpå och måste säga att det var riktigt trevlig läsning. Den hade oväntade svängar, nytänk kring kärlek mellan tonåring och vuxen och framförallt en massa känslor om döden utan att bli nattsvart eller klyshig.
Den handlar om Samuel, en utstött kille som ska på klassresa i nian med klassen han tycker så illa om, och dne populära tjejen har är handlöst förälskad i, kanske till och med besatt av. Men som jag skrev tidigare får vi även följa handlingen från den populära tjejens mammas synvinkel, vilket var intressant.

Helt klart läsvärd bok.

Lånade den här idag...

Har läst lite drygt 50 sidor, och hittills gillar jag den faktiskt riktigt mycket. Tycker om att man får se mycket från en sådan ovanlig synvinkel som från en mamma till en av ungdomarna.

Just nu...

... läser jag den här!Sommarens

1. Bäst i sommar?

Har läst extremt mycket mindre den här sommaren än tidigare år, men bäst måste jag nog säga var Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket som jag skrev i förrgår.

2. Sämst i sommar?

Har faktikst inte läst något dåligt i sommar som jag kan komma ihåg, har haft tur!

3. Vad har du helst läst på stranden?

Sarah Dessens böcker är helt klart perfekt strandläsning!

4. Var har du läst mest?

I min säng eller i skuggan på altanen, då solen har varit så plågsam hela sommaren att det blivit outhärdligt.

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?

Hade tänkte läsa mycket, mycket mer.

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

Köpte Konsten att läsa tankar av Henrik Fexeus just i slutet av Augusti. Riktigt läsvärd om man är intresserad av hur människan använder sin kropp för kommunikation.

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Ser fram emot att läsa Gone - Lögner samt en hel massa annat!


Något att längta efter

Har beställt tredje delen i serien Gone. Jag hoppas verkligen jag får den snabbt! Skulle dock behöva läsa om de första två delarna. Men det känns ju inte direkt plågsamt. ;)


Sommarens mest lästa

Det handlar om kärlek, om behovet av en annan människa. De träffas på en fest, och sen blir de bara dem. Det handlar bara om dem, inte om världen. Det är så vackert, så hjärtskärande, så bultande starkt.

Jag har läst den om och om igen, från pärm till pärm, eller bara tagit upp den och läst några sidor. Den är fantastisk!

Tyvärr har jag bara lånat den, men haft den hemma på tok för länge. Klarar inte av att skiljas från den. I går tog jag tag i saken och beställde hem den, samt fortsättningen.

Åh så jag längtar. <3

Födelsedagspresenter!

Fyllde 18år den 15 augusti, här är det jag fick i bokväg:
Slukat de båda av Sarah Dessen, den vänstra inbunden och den högra som pocket. Harry Potter får vänta, jag har ju trots allt redan läst dem ett okänt antal varv.

Yay!

Testar blogga här igen och ser om jag får igång mitt läsande. Har blivit lite mer senaste veckorna och det känns otroligt bra, för läsning är ju så underbart men det är så svårt att ta sig tid!


RSS 2.0