Pengar = böcker?

Eftersom jag fick fullt studiebidrag i juni trots att jag trodde jag skulle få mindre funderar jag på att beställa lite böcker... Är faktiskt mycket lockande!

Förövrigt är jag lite småsur eftersom nästan alla bokbloggar är fullproppade med Twiligt, eller rättare sagt Eclipse, så ingen skriver något vettigt... Suck!

Så där ja...

Nu har jag läst Rävungen, Burpojken, Vackra barn, Andras ungar, Spökflickan, Bara barnet och Skymmningsbarn.
Utöver det har Torey Hayden skrivet fyra böcker, tre av dem har jag läst tidigare och en är en icke faktabaserad roman vilket inte intresserar mig så mycket.

Hennes böcker lämnar mig aldrig oberörd, jag gråter av både glädje, ilska och sorg i nästan varje bok. Vissa saker är så hemska att jag önskar att hon lurar oss, att hon hittat på allt och bara låtsas att det är verkligt. Men samtidigt finns det så galet mycket glädje och kärlek i hennes böcker.


Torey Hayden har tagit mig till fånga!

Så har inget att skriva om för ögonblicket, återvänder imorgon då jag läst ut alla hennes böcker!

En till bra bokblogg!

http://dagensbok.blogg.se/

Titta in där :)


Hett tips!

Bara barnetSpökflickanVackra barn

Torey Hayden skriver underbara böcker där hon skildrar sitt arbete med barn som har olika psykiska störningar. Det är galet berörande böcker, man börjar älska barnen lika mycket som Torey själv gör, och man gläds otroligt åt deras framsteg, men blir också otroligt ledsen när det gr dåligt för dem.

För i Toreys värld blir det inte alltid bra, och i många av barnen bakgrunder finns saker så hemska att det nästan gör fysiskt ont att läsa om det!

Mer höstlängtan!

På något sätt känns det som om det hade varit bättre att bryta benet i höst! Förutom de böcker jag redan skrivit om som kommer i höst (t.ex. "hunger" och "ursäkta om man vill bli lite älskad") så verkar de här böckerna riktigt intressanta:Snart är jag borta
"Maja och Lina är som natt och dag, fastän de är så lika. Medan Maja alltid gör sitt bästa för att hålla skenet uppe, aldrig gråta, bli arg eller skrika, gör Lina vad som faller henne in. Maja är ett fladdrande kärleksvrak och Lina verkar aldrig ens bli kär, hon vågar inte ens lita på någon, för allt man får är skit. Maja längtar till storstan, Göteborg, och Lina orkar knappt leva med sig själv. De är varandras allra närmaste vänner, men det finns alltid hemligheter som man inte kan berätta för någon enda."

Det händer nu

"Sofia Nordin har skrivit en kärlekshistoria om två tjejer som känns lika självklar och äkta som vilken kärlekshistoria som helst. Men huvudpersonen Stella brottas med sina inre tankar om vad som är okej och inte. För att ventilera sina känslor tecknar hon i hemlighet porträtt av sin stora kärlek Sigrid. Sakta men säkert kan hon bejaka sina känslor och närma sig Sigrid. Men det svåraste är nästan att bemöta alla andra som står henne nära - föräldrar, syskon och kompisar ..."

Komma över

"Jeppe har det bra. Egentligen har han det skitbra. Han får inte glömma det. Egen lya i stan. Tio minuter till badplatsen och två månader tills plugget börjar. Och han är fri som en fågel när han följer med polaren Juggo på sommarens alla fester. Så varför känner han sig som en ledsen gammal köttbilssjäl där han sitter i sin sunkiga andrahandslägenhet och lyssnar på lökiga låtar om olycklig kärlek? "
Boktips!Mitt
boktips den här veckan är Vild och vacker. Den är en underbar historia som får en att tänka lite på vad som egentligen är värt att leva för. Är mänsklighet det bästa?

17åriga Sandra förvandlas till en hund och blir först panikslagen men inser sedan att hundlivet med alla sina dofter och helt utan krav är rätt härligt. Vill hon verkligen bli människa igen? Och i så fall, hur ska hon bära sig åt för att bli det?

Saker som aldrig händerJag hade inte så höga förväntningar på boken, visserligen så rådiggar jag Johanna Lindbäck och titeln var tilltalande, men framsidan ihop med baksidetexten gav mig en känsla av någonslags halvblaskig kärlekhistoria. Men ack så fel jag hade!

Nu när jag har läst den klassar jag den fortfarande som någonslags kärlekshistoria, men snarare en underbar, försiktig och vacker sådan än en halvblaskig.

Andreas är ihop med Hanna, men deras förhållande känns inte alls lika fint och rätt som det brukar, hans mamma har flyttat från luleå till stockholm för att jobba och han bor hos sin pappa vilket inte känns rätt det heller. Mitt i allt saknar han dessutom vänner att luta sig mot, han upptäcker nämligen att de inte alls är de vänner de utger sig för att vara.

Man kan helt enkelt säga att livet är skit, och Andreas plan är att gömma sig, deppa ihop och försvinna. Men så kommer en sakta framsmygande vänskap och hindrar honom.

Jag älskade den här boken galet mycket, jag trodde den skulle skildra hans förhållande med Hanna mest, men det är inte alls det som det fokuseras på. Istället fokuseras det en hel massa på den udnerbara framväxande vänskapen mellan två killar, och det är enormt fint beskrivet! Jag blev alldeles varm och tårögd mest hela tiden, men samtidigt är det inte förskönande eller lättsamt.

Det är helt enkelt underbart!

Dessutom blir jag otroligt fäst vid både Andreas och flera andra karaktärer. Synd bara att boken tog slut...

En glad nyhet...

... för er som gillar min blogg! Jag har brutit benet så i sommar blir det massor av läsning :D

SyskonkärlekAmanda och Ludvig är syskon, de har alltid varit väldigt nära varandra men det är först när amanda är 17 år som hon inser att de kanske har en lite väl nära relation. Amanda har en pojkvän hon inte älskar och sakta går det upp för henne att hon är kär i sin bror. Galet, svindlande kär!

Problemet är att man inte får vara kär i sin bror. Det är olagligt, perverst och sjukt. Men det är svårt att tänka logiskt när man är 17år och bor ihop med den man måste hålla sig ifrån. Amanda försöker att ignorera det, men tillslut fungerar det inte. Hon ser ju hur Ludvig sneglar på henne också.

Syskonkärlek är en vacker men smärtsam kärlekshistoria. Det omöjliga i deras relation gör berättelsen väldigt vacker och berörande, däremot kan jag inte säga att karaktärerna eller språket är speciellt facinerande. Men på något vis gör det inget att det är så. Jag sträckläste ändå boken båda gångerna jag läste den!

Perfekt strandläsning!

Bra bokbloggar!

http://tonarsboken.blogspot.com
http://www.bokhora.se
http://www.bokfreak.sePost it lappar

Ja lappar med massor av böcker jag har tänkt att läsa sitter uppklistrade ovanför mitt skrivbord!

Darlah, Var man, Bara inte du, Bortom världen utanför, Oktober, Jagad, Vill inte minnas kan inte glömma, I tunga vintrars mage, Blondie, Ful eller snygg, Uppställning med Albatross, Sveda, Silverfisken, Oönskad, Min typ brorsa, Från en annan planet, Henrietta är min hemlighet, Therese,Vvi har redan sagt hejdå, Baristas, Till sista andetaget, Gömmarna, Du vet var jag finns, Nollan, Blunda och öppna ditt fönster och Tystandens hus.

Snart sommar!

Och då ska jag läsa allt jag inte hunnit i vinter!

Det är så logiskt alla fattar utom du

Det är såhär det börjar:
Hennes fräknar på hans näthinna,
sm ljusa prickar i det mörka när han stänger ögonen.
Det går inte att sudda bort.
Han har försökt.

Jag älskar titeln eftersom den är tagen ur en underbar låt, älskar framsidan och baksidan! Jag älskar insidan av pärmen, älskar orden i början. Hejdlöst älskar jag kapitel-indelningen och jag avgudar handlingen.

Personerna kanske är de mest facinernade och relationerna kanske inte beskrivs på det mest magiska sättet, men oj vad jag gillar boken som helhet! Det är en underbart söt och berörande handling, som både berör och lockar till leenden och tårar.

Johan, en av bokens två huvudpersoner är hejdlöst förälskad i Ester, hans bästa vän och bokens andra huvudperson. Tyvärr tittar Ester alltid efter någon kille, men aldrig efter Johan. Istället är det långhåriga h årdrockare hon trånar efter, alltid finns det någon ny som Johan måste lyssnat på tjat om. Alltid försöker han upprätthålla rolen som hennes bästa vän, lyssna intresserat och peppa henne med uppmuntrande snack. Alltid gör det lika ont.

Men tillslut går det inte längre, han har ju varit kär i henne sen i sexan! Nu går de ettan på gymnasiet och mitt i allt börjar Johans familj falla sönder. Allt eftersom det blir krångligare hemma får han svårare att dölja sin förälskelse för Ester. Men trots allt verkar Ester inte fatta något.RSS 2.0