Kära läsare...

... nu flyttar jag hit, jag hopaps verkligen ni följer mig dit! Fortsätter i samma stil där som här :)

När böckerna nästlar sig in i drömmarna!

Läste Katarina von Bredovs bok "som jag vill vara" igår innan jag somnade. I den boken blir den femtonåriga huvudpersonen gravid. Detta resulterade till att jag inatt drömde att jag hade barn!

Förövrigt tycker jag att det är en väldigt bra bok, med upp och nedgångar, samt flera olika rekationer från omgivningen, och negativa reakioner även från dem man litar på.

Bob Hansson

Funderar på att köpa den här : http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9146214100

Har läst lite dikter av honom, och gillar det!


Adlribris.

Är det bara jag som tycker Adlibris har försämrats?
Förut kom böckerna så himla snabbt, nu får man vänta i över en vecka om man väljer gratis frakt. Det står 2-5 dagar, men det verkar som det är efetr att det skickats. Först väntar paketet på att skickas några dagar...

Ilandsproblem, javisst!

Kanske borde prova beställa någon annan stans ifrån... Om inte annat blir det väl ett par böcker från bokus när jag ska använda mitt presnetkort därifrån.

Glöm inte tävlingen förresten: http://lastaord.blogg.se/2010/august/tavling.html
Avgörs 31 Augusti


Sommar enkät

En liten enkät från http://tonarsboken.blogspot.com/

Bäst var: Bra fråga, men; "Hunger", om Augusti gills som höst^^

Sämst var: "Du vet var jag finns", eller sämst avr den inte, men den var största besvikelsen!

Årets sommarbok var: "Det är så logiskt alla fattar utom du", lättläst och underbart!

Bästa köpet var: "Det är så logiskt alla fattar utom du", nu blev den med tåv gånger!

Största överraskningen var: "Fallen ängel", som jag inte alls trodde jag skulle gilla!

Bästa omläsningen var: Harry Potter, sista delen <3

Bloggflytt

Det verkar som om min blogg komemr flytta, om någon vecka eller så. Den kommer då finnas på piteå tidningens hemsida! Känns kul :=)

Lite bloggsvacka i värsta fall!

Eftersom jag kommer ha fullt upp med skolstart, bland annat ska jag vara fadder åt ettorna på skolan, och även sjukgymnastk så blir det nog inte mycket bloggande i veckan. Hopaps dock att jag får böckerna på fredag, så sne blir det recensioner på dem!

Fortsätt anmäla er till tävlingen och vinn "Nick och Norahs oändliga låtlista"!

Tävlingen!

Glöm inte bort att vinna tävlingen som finns längre ner på sidan!

Uppdatering i bokhyllan!

Hunger har kommit, lästs ut och sörjs nu! Längtar redan till nästa del i serien nämligen... Recension kommer när jag samlat mig!

Bokpaketet på åtta böcker är beställt, fast "Vi har redan sagt hejdå, av Daniel Åberg" böt jag ut, kommer inte ihåg till vad! Så nu längtar jag efetr dem böckerna :)

Fallen ängel


Jag var grymt skeptiskt till en början, men jag måste dock säga att den här recinsonen inte bör räknas som vettig, för trots min skeptis föll jag handlöst. Jag vill inte heller avslöja för mycket eftersom spänningen är en stor del av boken.

Ung tjej, inte så intresserad av killar, bor med ensamstående förälder som är lite frånvarande. Hamnar bredvid klassen mystiska kille på bilogilektionen. Hon ogillar honom, men dras mot honom.

Låter det bekant? Jo... Jag tycker den hade endel tråkiga likheter med Twilight, men:
Jag gillar den ändå! Jag gillar att hon är attraherad av honom, att hon utan en massa "älskar honom över allt, du är mitt liv nu" dras mot honom. 

Den får faktiskt betygen 4 av 5 av mig, den var riktigt medryckande, galet spännande ibland, faktiskt till och med lite obehaglig och inte helt förutsägbar.

SPOILER:

LÄS EJ OM DU INTE LÄST BOKEN!!!!!
I slutet offrar hon ju sig för honom, men fortfarande inte på det där överdrivet romantiska sättet, mer "jaja, ska jag dö dör jag hellre för dig". Som sagt... gillade den, och hade itne väntat mig att det var han som ville döda henne, och ibland trodde jag faktiskt att han skulle göra det tillslut. Var en besvikelse att det inte var en serie!
VARNINGVARNING

Hm... Åsikter någon?

Funderar på att skicka iväg en beställning på:

Sputnikälskning, av Haruki Murakami 39kr
Vill inte minnas, kan inte glömma, av Elina Hirvonen 114kr
Människorätande människor i märsta, av Aase Berg 114kr
Bara inte du, av Katarina von Bredow 39kr
Sveket, av P.C. Cast 39kr
Stjärnor utan svindel, av Louise Boije af Gennäs 36kr
Borta bäst, av Sara Kadefors 38kr
Vi har redan sagt hejdå, av Daniel Åberg 48kr

Sammanlagt: 467kr

Har som sagt ett presentkort på 500kr så det känns minst sagt lockande!
Är det någon som tycker jag borde byta ut någon bok, eller att det är någon bok som verkligen är värd pengarna extra mycket?

Priset för att jag namngav Melker!

Igår när jag kom hem från farmor och farfars sommarställe väntade "Fallen ängel" på mig! Har börjat läsa, ät både skeptisk och nyfiken!

Tävling!

Nu har du chansen att vinna Nick och Norahs oändliga låtlista i pocket, svara bara på frågorna här under och maila till m_lovehorses@hotmail.com . Bästa bokförslaget vinner och tävlingen avgörs den 31augusti.

Fråga 1. Vad heter den andra boken av samma författare som kom i år?
Fråga 2. Vilka är det som skrivit Nick och Nohras oändliga låtlista?
Fråga 3. Skriv ett förslag på en bok jag kan köpa för mina presentkort, och en motivering till varför jag borde läsa just den boken! Spelar ingen roll om det är en gammal eller ny bok.

Skicka även namn och adress i mailet.

Födelsedag och böcker i sikte!

500kr på adlibris!
300kr på Bokus!
200kr på Ginza!

Jippie :D
Det är mååånga böcker det!

Förslag på vad jag ska köpa?

Yay^^

Vet ni vad?
Nästa vecka kommer HUNGER hem till mig!
:D

Enkät från bokhora!

1. Bäst i sommar?

Svårt... Har inte läts något riktigt, mega, superbra! Är lockad att säga Harry Potter, men om man bortser från det är det nog "Saker som aldrig händer". Mysig bok som berörde!

2. Sämst i sommar?

Kanske trotsa allt "du vet var jag finns", stundvis fin, men nä... Det höll inte!

3. Vad har du helst läst på stranden?

Torey Hayden!

4. Var har du läst mest?

Hemma på sängen, eller på gården i en solstol.

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?

Lyckades läsa alla Torey Haydens böcker jag fick tag på, smat Harry Potter och dödsrelikerna, igen... Men svårt var det inte!

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

"Svart flicka, vit flicka" av Joyce Carol Oates, har dock inte läst den än, men ska väl göra det. Snart... eller efter alla andra bra böcker jag måste läsa!

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Åh! Så mycket, ack så mycket! Men framför allt "Revolt" och "Hunger", som båda har väldigt kraftfulla titlar, och förhoppningsvis är rysligt spännande!


Nej men så förtjusande!

Säg hej till Melker!

http://dagensbok.blogg.se/2010/august/sag-hej-till-melker.html

Nyss, nu, sen, snaaaart!

Nyss:


Nu:Sen:


Snart:

Brustna hjärtans café, av Lolly Winston


Sophie är 36 år och nybliven änka, arbetslös och har sedan sin mans bortgång samlat på sig lite väl många kilon. Hennes liv är helt enkelt inte alls bra. Under bokens gång lär hon känna bland annat en ung, självdestruktiv tjej och en ovanligt snygg man. Dessutom börjar  hon drömma om ett eget cafe!

Jag tycker boken var helt underbar, den berörde mig väldigt mycket, men var många gånger väldigt rolig också! Det är en väldigt varm känsla genom hela boken, och jag gillar hur sorgefaserna beskrivs, däremot tyckte jag inte om slutet. Språket är enkelt och lättläst, och det är i huvudtaget en väldigt lättsmält bok, trots dens ganska tunga ämne.

Jag rekommenderar den verkligen, och pgr. av spoilervarning klagar jag lite på slutet med väldigt svårläst text, läs bara om du redan läst eller inte tänkt läsa boken!

Slutet var på tok för lyckligt, och allt gick för enkelt för att vara realistiskt. Sen fick jag inte alls någon känsla för skådespelaren som gjorde att jag kunde förstå hur de blev ihop, eller upplevde hennes kärlek. Att tonårstjejen plötsligt slutade skära sig kändes inte heller troligt, eller det faktum att cafeet fick megabra recensioner direkt.

Men trots det älskar jag boken mer än jag ogillar slutet!

RSS 2.0