Ett annat sätt att vara ung

Du får veta att två kommer mötas. En skinnskalle och en invandrare. Du får veta att en av dem kommer dö. Sen kastas du in i handlingen, fem månader tidigare i november.

Hannah är 17år, trött på skolan, trött på typiska tonårsliv och hon trivs med att vara ensam. Hon är kort sagt både precis som alla andra och precis som ingen annan. En dag då hon skolkar från skolan hamnar hon bredvid en man i 35års åldern vid ett bord på ett cafe. Hon sätter sig där eftersom han läser och hon vill slippa prata med någon. Men de börjar prata.

Hon möter även en invandrarkille som inte kan simma och en skinnskalle som är en jobbig besservisser. En lillasyster som heter Milena och en författare.

Samtidigt ringer någon henne på nätterna. Någon som vill henne något. Ont? Väl? Någon som inte ger sig till känna. Någon som vet när hon lägger sig.

Sakta närmar sig april, månaden då någon ska möta någon annan och en av dem aldrig mer ska resa sig och gå. Det är ett brutalt slut, ett redan bestämt slut.

Boken är spännande och jag sträckläste den. Trots att handlingen är tjorvig och slutet rätt konstigt var det lätt att hänga med. Man började tycka om karaktärerna och hela boken var skriven med en väldigt kul idé.

Läs och tyck om


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0