En flicka som kallas Alice

Julia Cates är en känd och duktig barnpsykiatrer ända tills hon missar signaler från en ung tjej som hon behandlar. Tjejen skjuter ihjäl fyra människor och Julia ställs inför rätta. Julia blir inte fälld för något men tiningarna cirklar runt henne, skriver om henne och dömer henne.
En dag dyker en vild och aggressiv flicka upp ur skogarna i Julias hemstad Rain Valley, hon är mager och ärrad och varken pratar eller låter sig infångas. Julias syster Ellie ringer upp Julia och ber henne komma på direkten. Julia tror först att det är ett av Ellies tappra försök att få henne att känna sig mindre värdelös men inser snart att hon verkligen är behövd.

 Hon tar sig an flickan och kommer henne sakta närmre, hennes ärrade kropp skvallrar om hemska händelser innan hon lyckades fly in mot staden men hon säger inget. TIll hjälp när hon behandlar Alice har hon den snygge läkaren Max, han lever ensam men har varit ute med de flesta kvinnor i staden under de sju år han bott där. En kärlekshistoria börjar växa fram mellan dem men båda tvekar starkt. Att få Alice att prata är Julias sista chans till att åter ta upp karriären, men kärleken hon känner för flickan får henne att tveka och sätta henne framför allt. Det febrila sökandet efter Alice familj blandas med Julias önskan att få behålla henne. För vad händer om en förälder dyker upp och vill ha Alice?

Historian kretsar runt Alice och hennes utveckling för att sakta våga sig fram i världen, men den vidrör även Julias och även Ellies kärlekshistorier och sökandet efter Alice familj.

Boken är välskriven och handlingen griper snabbt tag om en. Tyvärr är boken ganska förutsägbar men ändå läsvärd och vid flera tillfällen hotar tårarna.


Kommentarer
Postat av: Matilda [myphoto.blogg.se]

Har läst.. den är grym, fast som du skriver, förutsägbar.. Ändock härlig :D

2010-05-21 @ 23:20:35
URL: http://myphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0